Postopek nakupa

Postopek nakupa po korakih:

1. Izbira in rezervacija vozila

S klikom »NAJEMI ME« kupec izjavlja:

  • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
  • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost;

Uporabnik želeno vozilo poišče preko menijev ali vpisom imena vozila v iskalnik. Za prikaz podatkov o vozilu klikne na fotografijo vozila, kjer se nato pokažejo informacije o vozilu.

V kolikor želi vozilo najeti, klikne na polje “OD” nakar se odpre koledarček iz katerega je možno izbrati datum pričetka najema. V koledarčku je možno izbrati le datume, na katerih vozilo še ni zasedeno. Po izbiri datuma mora uporabnik v okencu desno izbrati uro pričetka najema. Ure so zaokrožene na polne ure in izbira je omejena na poslovalni čas od 7. do 19. ure. Za izbiro so na voljo le ure, v katerih vozilo še ni zasedeno.

Po izbiri ure se prikaže polje “DO”, kjer uporabnik ponovi postopek izbire datuma in ure, s tem da navede končen datum in uro najema vozila.

Nato sistem samodejno izračuna ceno najema in jo prikaže na zaslonu. V kolikor so možne dodatne izbire se te sedaj pojavijo na ekranu. Uporabnik lahko v določenih primerih izbira maksimalno število dnevno opravljenih kilometrov poti z najetim vozilom, kar vpliva na ceno. Ta se dinamično spreminja z izbiro.

Uporabnik lahko v tem trenutku izbere tudi opcijo najema z voznikom. V tem primeru se izbira zabeleži in sporoči ponudniku, ki bo uporabnika kontaktiral v zvezi z voznikom ter se dogovoril o vseh podrobnostih, času, lokaciji in ceni. Plačilo najema voznika je dodatno k ceni prikazani v spletni trgovini.

S klikom na “NAJEMI ME”, uporabnik doda svojo izbiro najema v nakupovalno košarico, v kateri ostane vse dokler jih ne potrdi za nakup (»Na blagajno«) oz. jih ne odstrani iz le-te. Uporabnik si lahko s klikom na nakupovalno košarico (»Poglej košarico« na desni zgornji strani, kjer je navedena tudi cena trenutne vsebine košarice), ogleda izbran najem, pri čemer ima vselej možnost odstranitve artikla iz nakupovalne košarice. V kolikor je na izbran izdelek podana koda za popust ali nagradne točke, ki jih uporabnik želi koristiti, je potrebno v nakupovalni košarici to tudi označiti. Ob izbiri »Na blagajno« bo uporabnika skozi celoten nakup vodil sistem po korakih. Izpolniti je potrebno vsa polja označena z zvezdico (Ime in Priimek; Naslov in številka, Pošta; Kraj; Telefon oz. GSM; Elektronski naslov;) in označiti s kljukico ali je naslov plačnika enak naslovu prejemnika. V kolikor se naslova razlikujeta je potrebo vpisati oba naslova. V kolikor je kupec že registriran uporabnik v naši spletni trgovini, se v podatke za pošiljanje prenesejo vsi podatki, pri tem dodatno izpolnjevanje polj ni potrebno. Za pravne osebe je potrebne še vnesti podatke o imenu podjetja ter davčno številko. Kupec zaključi naročilo s klikom na gumb “POTRDI NAROČILO”.

2.  Registracija uporabnika:

V naši spletni trgovini lahko kupec  opravi nakup kot gost (neregistriran uporabnik), pri čemer je potrebno izpolniti vsa  z zvezdico označena polja, ali kot registriran uporabnik. Tako se ob prvem nakupu brezplačno registrira, kjer si ob registraciji določi uporabniško ime in geslo. Z ustvaritvijo računa bodo vaši nakupi hitrejši, na tekočem boste s statusom naročila, hkrati pa boste lahko pregledovali tudi zgodovino vaših naročil.

3. Pošiljanje naročila:

Po končanem postopku izbire kupec pošlje naročilo (klik na POTRDI NAROČILO), pri čemer dobi na svoj vpisani elektronski poštni naslov obvestilo, da je status naročila “na čakanju”, z vsemi že vpisanimi podatki (izbrani način plačila, podjetje, ime in priimek, naslov, pošta, e-naslov, naročene storitve, cena posamezne storitve, skupna cena vseh naročenih storitev, celoten znesek nakupa).  Pravni status takšnega naročila je “prednaročilo” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih storitev, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika.

4. Potrditev naročila:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih storitev in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na kontaktno telefonsko številko navedeno ob naročilu. Pogodba o nakupu naročenih storitev med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupec prejme po elektronski pošti obvestilo s statusom naročila “v obdelavi”. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih storitev.

5. Prevzem vozila:

Ponudnik v dogovorjenem roku pripravi vozilo in kupec v dogovorjenem roku vozilo prevzame na sedežu podjetja ali na dogovorjenem mestu, če je bilo skozi postopek nakupa tako dogovorjeno.