Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli v spletni trgovini Zapelji.si. S spletno stranjo upravlja podjetje Procesna oprema Bitenc d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za vse  uporabnike veljajo v nadaljevanju navedeni splošni pogoji, ki jih je potrebno upoštevati. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru, da se z navedenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletno stran zapustite. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh zapelji.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je vsak, ki uporablja spletno trgovino: zapelji.si.
Podatki o ponudniku, so na voljo na povezavi: https://www.zapelji.si/pravne-informacije/

Cene in plačilni pogoji

Vse cene v spletni trgovini so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo za nakup preko spletne trgovine zapelji.si in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Cene objavljene v ceniku so v EUR z DDV, drugod izven spletne trgovine so v EUR in ne vsebujejo DDV.

Načini plačila v spletni trgovini zapelji.si

Plačilo izbrane storitve je možno poravnati na dva načina:

  • plačilo po predračunu (bančno nakazilo); kupec pri oddaji naročila izbere način »neposredna bančna transakcija«, pri čemer bo uporabnik na vpisani elektronski poštni naslov prejel  predračun, v katerem so zajeti vsi podatki za plačilo, pri čemer se znesek nakupa preko banke ali spletne banke nakaže na transakcijski račun SI56 0312 1100 0741 766 (SKB banka). Na osnovi predračuna lahko plača pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku. Podatki za nakazilo s predračunom so izpisani tudi takoj po potrditvi naročila na ekranu.
  • plačilo s PayPal; pri izbiri plačila s »PayPal« bo kupec preusmerjen na PayPal stran in po uspešno opravljenem plačilu nazaj v našo spletno trgovino. V kolikor je plačilo izvedeno takoj, se to ustrezno označi tudi v statusu naročila. Več informacij o uporabi paypal na povezavi: https://www.paypal.com.

Omejitev odgovornosti

Podjetje Procesna oprema Bitenc d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti  ažurnost, točnost in popolnost podatkov, objavljenih na tej spletni  strani. Prav tako si podjetje pridržuje pravico do spreminjanja vsebine spletne  strani brez predhodnega obvestila.

Informiranje o storitvah

Podjetje Procesna oprema Bitenc d.o.o. se po najboljših močeh trudi zagotoviti kvalitetne in strokovne informacije o storitvah v ponudbi. Podjetje Procesna oprema Bitenc d.o.o. prav tako ne jamči za verodostojnost in pravilnost podatkov zapisanih na spletnih straneh zapelji.si. Obiskovalec se je dolžan sam dodatno informirati o storitvah.

Postopek registracije uporabnikov

Strani spletne trgovine zapelji.si so na voljo tako registriranim uporabnikom, kakor tudi anonimnim obiskovalcem spletne trgovine. Vsak uporabnik pri brezplačni registraciji prejme svoje geslo. Vsak uporabnik zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom razpolagal izključno sam oz. njegov pooblaščenec.

Naročila in prednaročila

Možnost za oddajanje naročil je 24 ur na dan, vse dni v letu. Obdelava naročila se začne takoj po prejemu naročila preko nakupovalne košarice. Po opravljenem postopku nakupa bo uporabnik preko elektronske pošte prejel obvestilo o prejemu naročila z vsemi potrebnimi podatki o nakupu. Pri tem mora biti kupec pozoren na pravilen vnos podatkov. Ko uporabnik odda naročilo se smatra, da le-ta sprejema in se strinja z navedenimi splošnimi pogoji. Spletna trgovina zapelji.si ne nosi naknadne odgovornosti za primer, da ni v stanju izvesti določenega naročila ali za primer zamude.
Postopek nakupa po korakih (sklenitev pogodbe) je dosegljiv na povezavi: https://www.zapelji.si/postopek-nakupa

Pravna podlaga

Katere piškotke lahko uporablja ta spletna stran

Ime piškotkaNamenTrajanje
__utmaZabeleži razlikovanje med uporabniki (sejami).2 leti
__utmbZabeleži novega uporabnika (sejo).30 minut
__utmzDoloča vir prometa ali oglaševalsko akcijo.6 mesecev
__utmcStatistika ogledov spletne strani.Seja
currencyBeleži izbrano valuto1 mesec
languageBeleži izbran jezik1 mesec
PHPSESSIDBeleži sejo obiska na straniSeja

Pravica do odstopa od pogodbe, vračilo vplačil

Uporabnik ima pravico, da odstopi od pogodbe (rezervacije). V tem primeru mora ponudniku preko elektronskega naslova info@zapelji.si sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Ponudnik je uporabniku dolžan vrniti:

  • celoten znesek kupnine v kolikor je uporabnik odstop od pogodbe sporočil vsaj 10 dni pred rezerviranim terminom,
  • 50% kupnine do vključno 5 dni pred rezerviranim terminom,
  • 20% kupnine do vključno 3 dni pred rezerviranim terminom,
  • za odpovedi do vključno 24 ur pred rezerviranim terminom ponudnik ne vrača kupnine.

Ponudnik vrne sorazmerni del kupnine v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe, pri čemer se bo kupnina vrnila preko transakcije na uporabnikov TRR ali z enako metodo, s katero je uporabnik plačal. Če ponudnik zamudi z vračilom plačila, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Dostava ali prevzem

Uporabnik prevzame vozilo na sedežu družbe (Spodnja voličina 26, 2232 Voličina). V kolikor uporabnik želi, da se mu vozilo dostavi na želeni naslov, se mora o tem s ponudnikom posebej dogovoriti. Dostava vozila je plačljiva dodatno in po dogovoru.

Uporabnik vrne vozilo na sedež družbe. Če želi vozilo vrniti na drugem naslovu, se mora o tem s ponudnikom posebej dogovoriti. Vračanje vozila na drugem naslovu je plačljivo dodatno in po dogovoru.

Arhiviranje pogodb

Vse sklenjene pogodbe med ponudnikom in kupcem so arhivirane na sedežu podjetja Procesna oprema Bitenc d.o.o.. Vsi računi bodo trajno shranjeni pri ponudniku. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@zapelji.si.

Avtorska zaščita

Vsebine na spletni strani zapelji.si so last podjetja Procesna oprema Bitenc d.o.o.. Vsakršno kopiranje, uporaba, objava, distribucija spletnih vsebin oz. posameznih delov le-teh, je brez pisnega dovoljenja podjetja Procesna oprema Bitenc d.o.o., prepovedano.

Pritožbe in spori

Za morebitne pritožbe je kupcu na voljo elektronski naslov info@zapelji.si. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si po svojih najboljših močeh  prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru bo reševanje sporov reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

Dodatna določila

Sestavni del splošnih pogojev poslovanja Zapelji.si so sledeči dokumenti:

Pomoč in dodatna vprašanja

V primeru kakršnihkoli dodatnih informacij in vprašanj, ki se navezujejo na našo ponudbo ali uporabo spletne trgovine, nam pišite na info@zapelji.si.
Datum izdaje splošnih pogojev: 28. 11. 2019.